Meillä on pentuja! We have kittens!

Syntynyt 29.5.2017

Peter, Edmund, Aslan, Lucy & Susan - 7 weeks

Lolcat's Richard Gilmore - NFO ns 23 09

Lolcat's Emma Woodhouse - NFO n 24

Pentu Sukupuoli Väri Tilanne
Lolcat's Susan the Gentle Female NFO n 24 Reserved
Lolcat's Lucy the Valiant Female NFO n 09 24 Vapaa - Available
Lolcat's Peter the Magnificent Male NFO n 24 Reserved
Lolcat's Edmund the Just Male NFO n(s) 24 Vapaa - Available
Lolcat's Aslan Male NFO n 09 24 Vapaa - Available

Syntynyt 5.6.2017

Prince Eric, Ariel, Sebastian & Ursula - 6 weeks

CH Porto Blekitek*PL

GIC FI*Lolcat's Willow Rosenberg

Pentu Sukupuoli Tilanne
Lolcat's Ariel Female Reserved
Lolcat's Ursula Female Reserved
Lolcat's Prince Eric Male Reserved
Lolcat's Sebastian Male Reserved

Syntynyt 10.6.2017

CH Porto Blekitek*PL

Wychwood Wish Called Wanda

Pentu Sukupuoli Tilanne
Lolcat's Elinor Dashwood Female Vapaa - Available
Lolcat's Marianne Dashwood Female Reserved
Lolcat's Margaret Dashwood Female Reserved
Lolcat's John Willoughby Male Reserved
Lolcat's Edward Ferrars Male Reserved
Katso suunnitelmat sivun alaosasta - Look at the plans at the bottom of the page!

Kissa on sosiaalinen ja helppohoitoinen lemmikki, mutta se on kuitenkin elävä olento ja rodusta riippumatta vaatii päivittäistä hoitoa. Kissat voivat elää jopa 20-vuotiaiksi, joten kissan hankinta ei saisi koskaan olla hetken mielijohde! Näillä sivuilla esiintyvät kissat ulkoilevat aina valvotusti, joko valjaissa tai ulkotarhassa ja sama koskee myös myytäviä pentuja. Kissojen valvomaton ulkoilu taajama-alueilla on myös lain mukaan kielletty.

Pyrin kasvatuksessa varmistamaan pentujen terveyden testaamaalla kasvatuksessa käytettävät vanhemmat tarttuvien tautien varalta ja tarvittaessa niille voidaan tehdä lisätutkimuksia eri sairauksien poissulkemiseksi (esim. HCM mettiksillä ja silmäpeilaus russeilla). Tästä huolimatta kissa, kuten me ihmisetkin voivat sairastua yllättävästi tai niille voi sattua tapaturmia.

Tärkeä osa pennun hyvinvointia on rakastava ja turvallinen koti. Pyrin valitsemaan pennuille kodin huolella ja haluan tietää millaiseen perheeseen pentua ollaan hankkimassa. Haluan tavata perheet henkilökohtaisesti ja mielellään niin että pentuihin tullaan tutustumaan ennen varauksen vahvistamista. Pentuja pääsee katsomaan niiden ollessa noin neljän viikon ikäisiä ja samalla pennusta voidaan tehdä varaussopimus ja varausmaksu sitoo molempia osapuolia.

Muuttaessaan uuteen kotiin kaikki pennut ovat:
 • vähintään 12 viikkoisia
 • rekisteröityjä kissaliittoon (FIFe)
 • mikrosirutettuja
 • madotettuja
 • rokotettuja
 • eläinlääkärin tarkastamia
 • tottuneet käsittelyyn ja normaaliin perhe-elämään
Pennun mukana tulee:
 • suulliset ja kirjalliset hoito-ohjeet
 • kauppasopimus, rekisterikirja
 • todistus terveystarkastuksesta ja rokotuksista
 • kissan eläinikäinen tuki ongelmatilanteisiin
Kaikki pennut myydän ensisijaisesti lemmikeiksi. Lemmikkipentua ei saa käyttää kasvatukseen. Mikäli haluat saada kissallesi pennut, mutta sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kasvattamisesta, suosittelen sijoituskissaa. Sijoituskissa tarkoittaa sitä, että sijoituskissa tekee 1-2 pentuetta minun kasvattajanimelleni, jonka jälkeen kissan omistajuus siirtyy sijoituskodille. Pennut voivat syntyä joko sijoituskodissa tai kissa voi tulla luokseni synnyttämään ja kasvattamaan pennut. Sijoituskoti maksaa kissasta vakuusmaksun, joka palautetaan kun pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa, kissa on leikattu ja omistajuus siirtyy sijoitusperheelle.

Lähes jokaisen pennun kanssa voi halutessaan käydä näyttelyissä, mutta näyttelyttäminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen, eikä ole edellytys pennun ostamiselle. Toivon toki että voisin nähdä kasvattejani näyttelyssä edes kerran jos se vaan suinkin on mahdollista. Sijoituskissoja yleensä käytetään näyttelyissä, mutta kissan omistajana minä vastaan niistä kuluista. Mikäli olet kiinnostunut näyttelyistä, niin autan ja neuvon oikein mielelläni!

Joskus syntyy pentuja joilla on jokin kosmeettinen tai rakenteellinen vika. Kosmeettisina vikoina voidaan pitää esim. venäjänsinisillä valkoisia läikkiä tai naamio-väritystä. Rakenteellinen vika voi olla esim. napatyrä tai häntäknikki. Knikki ei haittaa kissaa itseään, mutta se on näyttelyissä virhe, samoin kuin edellä mainitut värivirheetkin. Napatyräkissalla ei saa kasvattaa. Viallisista pennuista annetaan hinnanalennus, joka määritellään tapauskohtaisesti viasta riippuen. Viallisia pentuja syntyy kuitenkin erittäin harvoin, joten edullisempaa kissaa toivovan kannattaa ensisijaisesti etsiä esim. aikuista kodinvaihtajaa.

Lisätietoja sijoituskissasta Kissaliiton sivuilla!

Suunnitelmat - Plans